Viete čo znamená „i“ v slove iPhone ?

Viete čo znamená „i“ v slove iPhone? „i“ v slove iPhone má viac významov

Vysvetlenie vás možno prekvapí. V skutočnosti má jedno písmeno až päť významov.

Telefóny od značky Apple sú vo svete veľmi populárne a každý pozná minimálne jedného človeka, ktorý jeden taký s „jabĺčkom“ vlastní. So slovom iPhone sa tak stretávame aj v bežnej konverzácii, no len málokto sa doteraz zamýšľal nad tým, čo vlastne to „i“ na začiatku slova znamená. 

Celková svetová populácia prekročila nedávno hranicu 8 miliárd ľudí, pričom z toho až

1,2 miliardy ľudí vlastní iPhone

Len zlomok používateľov sa však reálne zamyslel nad tým, čo v skutočnosti znamená písmeno „i“ na zadnej strane mobilných telefónov od Apple, píše Readers Digest.

Steve Jobs and iPHONE

Samozrejme, okrem iPhone poznáme aj ostatné produkty z firmy, ktorú založili Steve JobsSteven Wozniak a Ronald Wayne. K dispozícii je stolový počítač iMac, tablet iPad či prehrávač iPod. Každopádne, pre všetky výrobky od Apple, ktoré majú na začiatku názvu spomínané „i“ platí, že tam nie je len tak zo srandy.

Významov písmena „i“ je 5

Ak sa nad tým niekto zamyslel, doteraz najčastejšie vysvetlenie „íčka“ smerovalo k slovu Intelligent (inteligentný), čo je dokonca čiastočná pravda. Aj keď o tom množstvo ľudí pravdepodobne nevedelo, Steve Jobs vysvetlil celý význam písmena „i“ ešte v roku 1998.

Prečo celý? Pretože „i“ v pravom význame symbolizuje až 5 slov:

  internet          (internet)
  individual      (individuálny)
  instruct          (poučiť)
  inform            (informovať)
  inspire           (inšpirovať)

Jobs však dodal, že uvádzané „i“ v podstate nemá žiaden oficiálny význam aj keď sa spája s piatimi vyššie uvedenými slovami. Každý si z toho môže vybrať niečo svoje, napríklad aj intelligent. S vysvetlením päťslovného významu však podľa RD viacerí priaznivci neboli stotožnení, pretože niektoré produkty s „i“ v názve nedisponovali ani len  internetom (napríklad iPod).

Napokon má ísť o subjektívny pohľad

V závere sa teda dozvedáme, že „i“ pri produktoch od Apple nemá konkrétny právoplatný význam. No najčastejšie by sa malo viazať práve na päť slov začínajúcich rovnakým písmenom, o ktorých hovoril aj Steve Jobs.

Zdroj: https://www.interez.sk/vedeli-ste-co-znamema-i-v-slove-iphone-ma-to-viac-vyznamov-vysvetlenie-vas-mozno-prekvapi/

  VEDELI STE ?

10 najbohatších ľudí sveta 2024 podľa FORBES

Forbes dioptrické okuliare